Szeretne olyan terméket gyártani,
amit látva versenytársai csak a fejüket fogják vakarni?

Versenyképes Kartonnyomó Megoldások!

Comco C2 flexonyomógép

A termelékenység közeli rokona a hatékonyság. Ha a termelékenységet nem csak az élő munka igény, hanem a nyersanyag igény szerint is mérjük, akkor saját magunk is tapasztalhatjuk:

a nyersanyagok legoptimálisabb felhasználásának elérése vezet cégünk és saját magunk jólétéhez és jövedelmezőségéhez.

Vizsgáljuk meg a hajlékony falú kartonok piacát!

Íves ofszet: először is az íveket meg kell nyomni, majd össze kell rendezni, majd aranyozni, fóliázni, stancolni és néha kézzel kitörni. Csak ezek után állnak készen a ragasztásra.

Tekercses flexo: a kartontekercset a nyomógép egyik végén felhelyezzük és a kész munkadarabok a gép másik végén, csomagolásra készen érkeznek.

Mi az, amit rögtön észrevehetünk?

Rendkívül egyszerű: kevesebb alkalmazott ugyan azt a mennyiséget képes legyártani a flexo gépen (vagy még többet). Ez a termelékenység lényege.

Hiába gyárt az íves gépünk 15.000 ívet óránként, ha az aranyozó vagy stancgépünk csak 4000-6.500 ív/órás sebességre kapacitált. Persze lehet több gépet is venni, de a gépek drágák és mindegyikhez külön személyzet kell az üzemeltetéshez.

Ezek a tényezők csökkentik a termelékenységet, mégpedig azáltal, hogy munka és amortizációs költségeket termelnek a feldolgozónak, aki valójában azon van, hogy csökkentse ezeket a költségeket.

Ha szeretne további információt kapni a Hatékony Kartonnyomtatási Megoldásokról küldjön egy e-mailt számomra!

Comco C2 – Ha rugalmasan szeretné ügyfeleit kiszolgálni

C2 Flexonyomógép I-Drive
az első Intelligens vezérlő rendszer

Kinek ajánljuk?

Olyan piaci réseket folyamatosan kereső csomagolóanyag gyártóknak, akik egy igazán szabadon alakítható, nagyon rugalmas soros nyomógépre vágynak.

Az összehasonlíthatatlanul könnyű kezelhetőséggel és nyomási minőséggel olyan terméket fog tudni gyártani, amit látva versenytársai csak a fejüket fogják vakarni!

Mi a probléma a hagyományos gépekkel?

A csomagolóanyag fejlesztők egyre több újdonságot találnak ki, de ha mindegyik terméket szeretné üzemében gyártani, a világ összes pénze nem lenne elég a számos új technológia és feldolgozó gép beszerzésére. Egy géppel nem lehet mindent megoldani. Vagy igen?

Hogyan lesz nyomdája versenyképesebb?

Egy nagyon mélyreható piackutatás eredménye az a gép, amit az Önök kérései és tanácsai alapján tervezett a Mark Andy/Comco csapata.

Az I-Drive Intelligens vezérlő rendszer tovább fejlesztett Szervo technológiát és egy teljesen automatizált vezérlő rendszert jelent, amivel az egyszerűsödött gépkezelés mellett garantáltan precízebb eredményre számíthat.

 • Termelékenyebb inline feldolgozás az I-Drive rendszerrel
 • Teljes szervo funkció tengely és fogaskerék nélküli rendszer.
 • Exkluzív programozás, folyamatos ellenőrzéssel
 • Végtelenszámú nyomó vagy lamináló egység
 • Folyamatos feszesség vezérlés a laminálásnál és a le- és feltekercselésnél
 • Szervovezérelt ellennyomóhengerek, bármilyen fóliára optimalizálhatóan
 • Szervo hajtott sleevetengelyek, rezgésmentes, nagy sebességű üzemhez
 • Nyomóhenger csere menetközben lehetővé teszi, pl. a szín vagy nyelvi mutációk minimális selejttel való gyártását.
 • Anilox/nyomóforma/ellennyomóhenger egy vonalban tökéletes vibráció- és ütésmentes nyomtatást biztosít.
 • Teljesen automata regiszter rendszer. Elő és újra regiszter. Folyamatos ellenőrzés akár 366m/perces sebességgel.
 • Automata egység felismerés, az alkoholos, vizes vagy UV Flexo, Szita, Mélynyomó, Hidegfóliázó és hátoldalnyomó kazetták gyors cseréjéhez.
 • Bármely nyomóegységen lévő kezelői panellel eléri a gép összes funkcióját.

Ki akar kerülni az árharcból?

Válasszon olyan gépet, amivel változatos termékeket tud előállítani versenytársainál gazdaságosabban!

COMCO C1 MSP
Karton és vékony fólia nyomtatása egy gépen

Kinek ajánljuk?

Olyan csomagolóanyag gyártóknak, akiknek elegük van abból, hogy egy gépen nem tudnak vékony fóliát és vastag kartont egyszerre nyomtatni.

Mi a probléma a hagyományos gépekkel?

A karton és vékony fólia nyomása tipikusan íves ofszet és mélynyomó terület.
Erre a piaci területre való sikeres betörés lehetősége csak a termelés hatékonyságának növelésével, a munkaerő, a beállítási idők és selejtek csökkentésével lehetséges.

Hogyan lesz nyomdája versenyképesebb?

A Comco csaknem végtelen variációt nyújt
a specializált egymenetben nyomtatás és tovább feldolgozásban: sorszámozás, vonalkód, dombornyomás, melegfóliázás, címke átlapolás (booklet), laminálás, rotációs vagy sík stancolás, ívrevágás és ívköteg kirakás.

Ez az in-line flexorendszer a többrétűségével és versenyképes előnyeivel segíthet talpon maradni a különböző piacokon egyszerre való megmaradáshoz.

Miért a Comco az egyetlen gépgyártó napjainkban, aki megoldást tud nyújtani napjaink profitéhes csomagolóanyag gyártóinak?

 • A világ legrugalmasabb rendszerének kikiáltott C1 ProGlide MSP nyomógéppel az alapanyagok széles spektrumára nyomtathatunk 12my vastagságú fóliától a 600my vastagságú kartonpapírig.
 • 400mm-től 660 mm-es pályaszélességig a ProGlide egyedileg összeállítható akár 20 vizesbázisú, UV flexo, rotációs szita és meleg fóliázó állomások kombinációjából.
 • A szárító egységek felső elhelyezkedésével egyáltalán nincs hőátadásból keletkező probléma a nyomóegységek festékezésében.
 • Számtalan variálható szárítási lehetőség.
 • Jobb rálátás a pályára.
 • Stabil hőmenedzsment a hűtött továbbító dobbal. Ez nagyobb szárítási teljesítményt jelent Önnek az erősebb meleg vagy UV szárításból eredő károk nélkül.
 • A kihúzható nyomóegységekkel, akár 1,5 perc alatt teljesen átállhat egyik munkáról a másikra.