Igen, szeretnék további információt kapni a Mark Andy és Comco flexonyomtatási megoldásaival kapcsolatban!

Tájékoztatást kérek e-mailben!

Az e-mailben kérem adjon rövid tájékoztatást elképzelésiről és mi 2 munkanapon belül válaszolunk Önnek!

Szeretnék további információt kapni telefonon: Szabó Szabolcs

Szabó Szabolcs

Nyomdai Hatékonysági Tanácsadó

+36 30 2886555

Grimex Magyarország Kft.

1033 Szérűskert u. 27.

Tel/fax: +36 1 3 870 212

Ki ez a Szabó Szabolcs és miért hallgassak rá?

A „Siker Nyomdász” egy újkeletű ötlet, mely a szívem legmélyéről fakad és a személyes tapasztalataimon alapszik. Szakmai karrierem nem túl hosszú, de annál intenzívebb 10 éve alatt rendkívül mély tudást sajátítottam el a flexo nyomtatásról, a nyomdai cégvezetés és a nyomdai vevőszerzés területén, valamint hatalmas jártasságot és tapasztalatokat szereztem, melyeket nagyon jó lett volna birtokolni a karrierem kezdetén.

Miért Szabó Szabolcs?

 • Mert a flexo piacra összpontosítom mindazt, amit személyes tapasztalatok útján, könyvekből és az ipartól tanultam.
 • Mert megbízható, erős beszállítói hátterünk van gépészet és technológia területén.
 • Mert rendkívül széles szakmai tapasztalatokkal rendelkezünk a flexo,
  a vállalatirányítás és a vevőszerzés területén.
 • Mert személyesen elemeztem az ipar szinte összes flexo nyomógépét és annak felépítését és tökéletesen átlátom a flexo üzleti értékteremtő folyamatának legfontosabb elemeit.

Mélyebben beleásva magamat a flexo technológiába, a következő megállapításokra jutottam:

 • A fotopolimer formák megnyitották az ajtót a kifinomult nyomtatási ipar felé. Ez a fejlesztés lehetővé tette, hogy flexoval nagy felbontású pontokat lehessen nyomtatni, valamint gyorssá és flexibilissé tette a folyamatot.
 • A kerámia anilox hengerek lehetővé tették nagy felbontású, kisméretű pontok nyomtatását anélkül, hogy el kellene merülnünk mélyebben a technológiában. Ez megbízhatóságot és állandóságot ad a festékfelhordásnak és színtartásnak.
 • Az UV és energiával száradó festékek lehetővé teszik, hogy a nyomtatott pontok ugyan akkorák maradjanak a felületen (50 %-os pontnövekedéshez mérten az oldószeres flexo nyomtatásban), a festékek magasabb viszkozitása és jobb pigmentációja miatt.
 • A szín egy sugárzás mely a spektrum egyes részeinek elnyelésével és visszaverésével alakul ki – nincs fény, nincs szín. Ha a háttér fehér nem elég erős, sok fény fog elnyelődni, mely gyenge színvisszaverődést és tompa felületi színeket eredményez.
 • A „kifinomult” (technikailag fejlett), legjobb minőségű nyomógépek attól különböznek az iparág többi gépétől, hogy mennyire gyorsan tudnak tartós minőséget gyártani. Még a legrosszabb gép is tud ugyan abban a jó minőségben nyomtatni, csak plusz munkát és sokkal alacsonyabb sebességet igényel (nagy sebességen a minőség már nem stabil).
 • A legjobb gép sem tud jobb minőségben nyomtatni, mint amilyen a nyomóforma.
 • A pénzkereséshez nem szükséges a legdrágább gépet megvenni. Számos esetben a teljes nyomásidő rövidebb, mint a következő munkára való átállási idő. Ebben az esetben a gép beállításának egyszerűsége és a sebessége sokkal fontosabb, mint a nyomtatási sebesség.
 • Néha sokkal egyszerűbb tanácsot kérni, mint magunknak felfedezni a gépet, de ha magunk fedezünk fel akár csak egyszerű dolgokat, nagyon jó érzéssel tölt el és sokkal tovább meg is jegyezzük.

Szakmai pályafutásom alatt úgy találtam, hogy a legtöbb ember a következő kulcsfontosságú vezetési döntések megoldásával küzd:

 • folyamat (hogyan) kontra eredmény (mit) orientáció
 • kapacitásnövelés (túlzott beruházás) kontra folyamat (szervezés) fejlesztés
 • új termékek (termékválaszték bővítés) kontra új piacok (piacbővítés)
 • technológiai fejlesztés kontra szervezeti fejlesztés
 • bővítés (új üzletek/szolgáltatások) kontra specializáció (koncentráció)

A döntéshozatali folyamat során az emberi természet emocionális és szubjektív – a szenvedéllyel való találkozás az, amikor szeretjük azt, amit csinálunk. Viszont a cél elérése önfegyelmet igényel, és azt, hogy azt tegyük, amit kell, még ha nem feltétlenül szeretjük is azt.

A helyzet ugyan az a kapacitás növeléssel – az új befektetés a legegyszerűbb, de a legkevésbé hatékony módja a problémamegoldásnak. Nem igényel intenzív szellemi erőfeszítést, mert a szervezet megduplázza a folyamatokat, beleértve a nem hatékonyakat is, ezzel felnagyítva azokat.

A kíváncsiság az emberi lét velejárója, mely új termékek (technológiák) fejlesztéséhez vezet, mintsem az alaptermékek/szolgáltatások fejlesztésére és tökéletesítésére való koncentrálást, vagy ugyan annak a sikeres, de rutin taktikai lépéseknek a megtételéhez, mely új piacokat nyit meg.

Most, amikor így végigfutom a szakmai pályafutásomat, látom, hogy mennyi dolgot lehetne kevesebb idő alatt, kisebb forrásokból és nagyobb eredményekkel megtenni, időt és pénzt spórolva. Ma már összeillesztettem a nyomdaipari specifikációk puzzle darabjait egy értékteremtő folyamattá.

Hatalmas potenciált fedeztem fel az emberi motivációban és szervezésben, tudom és érzem a befektetés hatását az értékteremtő folyamatokra, tanultam és tapasztalatot gyűjtöttem az értékesítés és a termelés összefüggéséről és a vállalat sikerének végső eredményére tett hatásáról.

Végül ma azt mondhatom – kész vagyok arra, hogy megosszam tudásomat, mert biztos vagyok benne, hogy az értéket és segítséget nyújt Önnek is.

Baráti Üdvözlettel, Szabó Szabolcs